2018-08-10
今次系第2次帮衬,第1次去系2016年,系开业无耐,觉得唔错,仲后悔无叫到三色海胆饭,相隔2年,铺头内外9成都系内地客,既然黎到,都想食多次。琴晚去到门口都人山人海,等7张左右,临入座前已经要系门外order先可以入争在未收埋你钱先2个人叫左三文鱼火山盛,极上拖罗盛,未黎野食之前都望到隔离枱,系严重图文与实物不相乎,虽然洗湿左个头都希望唔好差到劣,由于入座前已order,所以好快到餐先讲三文鱼火山盛一黎到个感觉系:垃圾桶三文鱼粒周边围绕住芥辣八爪鱼粒,个menu冇写明会加芥辣粒,如果唔食得芥辣既人,叫呢个基本上唔洗食落去三文鱼食落去有腥味,好地地加芥辣粒落三文鱼到,感觉就好似此地无银咁,想遮掩乜?之后碗极上拖罗盛先系经典未放落口都见到多筋,切到牛舌咁厚,睇落好似未解冻原来真系未解冻啊! 完全食唔到之际,叫左个疑似经理来对质,问佢点解块拖罗又多筋又未解冻,点样食?佢答案系精彩:拖罗系有筋架,冇筋唔系叫拖罗啊,我地拖罗要雪住确保新鲜,你1系摊1阵先食啦比钱食饭点解仲要受气,我等左5分钟,摊阵再食,都系1样,咬到中间位系咬唔入,又有雪味,再叫另外同事黎,初头坚持要换比我地,我宁愿取消去楼上食
先讲三文鱼火山盛
一黎到个感觉系:垃圾桶
之后碗极上拖罗盛先系经典
比钱食饭点解仲要受气,我等左5分钟,摊阵再食,都系1样,咬到中间位系咬唔入,又有雪味,再叫另外同事黎,初头坚持要换比我地,我宁愿取消去楼上食谭仔冇咁嬲
总结,比钱买难受!