2023-12-16
周末来了,少不免想同好友来个Happy Friday 🍻 今晚我第一次同外国朋友来到湾仔揾食,试试在港日本🇯🇵人都会来的串烧店。呢到逢星期四五六营业至凌晨2点‼️ 周末饮多2杯都无问题🤣明太子薯仔沙律🥗前菜又点少得日式薯仔沙律?满满的三文鱼籽再配紫菜同薯仔一齐食,清新简单。鳗鱼炒饭🍛日藉🇯🇵员工推荐比超级肚饿既我地😋蛋浆仲系上枱后即场淋上去,而且鳗鱼超香,美味饱肚之选!串烧黎系必点,因为日藉串烧师傅系来自涉谷60年历史的串烧店‼️而且呢到仲有全港唯一18CM长串烧‼️ 食左咁多款串烧我最推荐系下面几款。☺️鸡肉棒🐔 每间串烧店既鸡肉棒系师傅自家配方,再混埋日本蛋浆,十分鲜味。芦笋猪肉卷🐷烧到香脆薄切猪肉包上新鲜芦笋,味道唔会太咸,啱啱好。炸鸡翼 🐥日式炸物,薄薄既炸粉包住鸡翼 ,脆卜卜又唔油腻。店内一楼仲新设12人Party Room房,私隐度高,餐厅仲会播放日本音乐,我哋成晚好似去咗日本居酒屋一样。YAKITORI KOBAKO (湾仔)湾仔汕头街30号意适楼地舖
明太子薯仔沙律🥗
鳗鱼炒饭🍛
鸡肉棒🐔
芦笋猪肉卷🐷
烧到香脆薄切猪肉包上新鲜芦笋,味道唔会太咸,啱啱好。
炸鸡翼 🐥
日式炸物,薄薄既炸粉包住鸡翼 ,
脆卜卜又唔油腻。
YAKITORI KOBAKO (湾仔)
湾仔汕头街30号意适楼地舖