2023-12-29 11 浏览
呢间悦火虽然系商场既地库位置,但装修好日式,好舒服,成个感觉都好好,今日食呢个悦火厨师精选就非常满意!先食一个肥美既生蚝,生蚝好大只,鲜味满分,生蚝上面仲有少少鱼籽,更加鲜味,更加丰富既口感,真系好滑好鲜甜!(≧▽≦)再黎既刺身都系相当唔错,牡丹虾好粘口,深海池鱼好肥美,带子好大粒,鲭鱼好有质感,赤身有啲筋但口感都唔错!(^з^)主角既炉端烧烧物有8款,真系即叫即烧,真系正到爆🤩!每样嘢食都烧得啱啱好,香味四溢。牛小排肉质鲜嫩多汁,咬落去感觉到啲肉汁喺口腔里面爆开,滋味丰富😋。牛舌嘅厚薄切得啱啱好,外层微焦嘅同时保留咗入面嘅嫩滑,简直系牛舌爱好者嘅梦幻逸品😍。讲到黑豚五花腩,肥瘦分明,烧出嚟既脆口又唔会太肥腻,实在系烧物当中嘅佼佼者🐖。鸡腿肉配上独特酱汁,滋味完美平衡,嫩滑得嚟唔失鸡肉原有嘅甜美。白鳝同番薯呢啲唔常见嘅烧物拣选,佢哋都做得好出色,白鳝弹牙而唔会过火,番薯喺外皮酥脆嘅同时保持咗内里嘅软绵绵口感。秋葵同车厘茄呢啲菜配料都做到炉火纯青,清新解腻,车厘茄烧得啱啱好,啖啖甜味🍅。整体嚟讲,呢次嘅烧物体验真系高质且难忘👌,必定会再嚟光顾,极力推荐畀大家㗎👍!另外天妇罗亦炸得好好,好
另外天妇罗亦炸得好好,好酥脆,一啲都唔油腻,外脆内软^_^
仲有日本和牛扒同龙虾都烧得好好,和牛肉质柔软,好嫩,又渗佐啲油香出黎,龙虾就好爽弹,咩感好好,亦有龙虾既鲜甜,真系好正!(*^o^*)
荞麦面同样好好,唔会太浓味,清淡啲反而作为最后既结尾就好合适!