2023-10-23
Mobin今日森仔去旺角同好朋友cheat chat 💬 揾左一间秘世嘅Cafe ,文青之余,食物又几好🤭间Cafe叫Mobin,位于旺角站同旺角东站附近,系一间楼上Cafe😜地点都几便利,系Mtr行过去唔驶五分钟。最紧要系座位比较空旷,客人可以坐得好好的墨西哥蕃茄芝士脆批芝士脆批烤得好脆身,而入面仲有浓浓芝士和少量肉碎,仲做到拉丝效果,超正!不过,最重要‼️嘅一定系佢嘅灵魂酱汁:1️⃣蕃蓉酸辣酱:酸酸辣辣,带有微甜,够晒惹味,层次感丰富2️⃣青忌廉酱:青酱香味浓郁,再加上忌廉嘅感觉,另一种美果👍🏻👍🏻牛油野菌混酱意粉🍝此个意粉🍝味道真系唔错,同一般的卡邦尼意粉唔同。首先佢个意粉采用宽意粉,更有烟靭口感,亦更能够挂上酱汁🙌🏻最重要‼️又系个灵魂酱汁,主宰整个意粉嘅味道🤭佢混合了忌廉,白汁,芝士,再加上独家酱汁,好味😋而佢用牛油爆香各种野菌洋葱🧅,令到更加香😆最后再用火枪烧一烧个面,有少少焦香的芝士面🤓蜜桃冰茶蜜桃🍑味几香浓,配合红茶☕️一流冰涷🧊嘅口感,透口凉亦清腻解渴🙌🏻新鲜打制嘅香泡系面,igable 😏Cappuccino 香滑够creamy 😉而咖啡和奶的比例恰恰好!而佢面上加的朱古力粉🍫不
今日森仔去旺角同好朋友cheat chat 💬
揾左一间秘世嘅Cafe ,文青之余,食物又几好🤭
地点都几便利,系Mtr行过去唔驶五分钟。
最紧要系座位比较空旷,客人可以坐得好好的
墨西哥蕃茄芝士脆批
不过,最重要‼️嘅一定系佢嘅灵魂酱汁:
1️⃣蕃蓉酸辣酱:酸酸辣辣,带有微甜,够晒惹味,层次感丰富
牛油野菌混酱意粉🍝
此个意粉🍝味道真系唔错,同一般的卡邦尼意粉唔同。
首先佢个意粉采用宽意粉,更有烟靭口感,亦更能够挂上酱汁🙌🏻
最重要‼️又系个灵魂酱汁,主宰整个意粉嘅味道🤭
佢混合了忌廉,白汁,芝士,再加上独家酱汁,好味😋
蜜桃冰茶
蜜桃🍑味几香浓,配合红茶☕️一流
冰涷🧊嘅口感,透口凉亦清腻解渴🙌🏻
新鲜打制嘅香泡系面,igable 😏
Cappuccino
香滑够creamy 😉而咖啡和奶的比例恰恰好!
而佢面上加的朱古力粉🍫不但美观,仲美味🤓
Honey cake 俄罗斯蜂蜜千层蛋糕🍰
最后压轴出场嘅,紧系美味嘅蛋糕。
森仔试过佢嘅招牌菜:俄罗斯🇷🇺蜂蜜千层蛋糕
明显看到蛋糕的分层,蜂蜜味都突出,仲有阵阵的玉桂味
唯森仔本身真系唔钟意玉桂味🤪所以交左比朋友好好享用😏
为一餐嘅午餐画上一个完美嘅句号🤓