2024-04-26
💿📀阿姨喺带我嚟大角咀嘅盈图饮下午茶,一入到门口就感受到一股传统茶楼风格嘅气氛。我哋嚟呢度点好多款点心,而每款都口感好极啦!🥢😍首先,就点左个 🕹 黑毛猪叉烧包 📀…… 叉烧包个内馅真系真系不得了,叉烧味道好香,外皮又软又熟,香嫩多汁,完美。另外, 🖲 姬松茸灌汤饺 📀 …… 呢个真系我个人嘅至爱,汤饺外皮软Q,里面嘅汤汁味道鲜美,混合咗姬松茸嘅香味,肉质保持软腍,好食。再嚟就试试 🕹 蒜香蒸排骨 📀…… 一般黎讲,有好多茶楼都会制蒸排骨,但系呢度嘅蒸排骨真系有个蒜香味,排骨煮得好腍嫩,肉质嫩滑,味道令人上瘾。 🖲 鲜竹牛肉球 📀…… 系我饮茶必点嘅一款。牛肉球嘅牛肉质感好细腻,我很喜欢这个,吃起来有肉汁,非常惹味,好食!我哋两个人食完都好满足,过咗一个好悠闲嘅下午。下次仲可以带埋爸爸嚟一齐食。💿真心话,呢间盈图茶楼做到好,无论系食物嘅口感,定系店员嘅服务态度!👍🏻📀