之前同朋友一齐黎过《Downtown Bistro》食晩餐,觉得好好味,可以再Encall,所以今日放假就过黎慢慢享受下。餐厅偏向自然风,餐枱,家私都系以木为主,感觉好舒服。《Downtown Bistro》系西营盘西源里瑧蓺地铺,好容易揾架!美味指数⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Starter: Daily soup + daily bread + small bite橙黄色南瓜汤非常吸引,南瓜🎃汤非常浓滑,好香的南瓜味。香草🌿面包🥯好软熟,仲有一件一口的香脆薯粒,好有口感。滋味程度😋😋😋😋😋Porcini Mushroom & Asparagus Linguine $98Parmesan cheese, cream sauce 牛肝菌芦笋意大利面,牛肝菌独有的香味非常独出,配上超多酱汁,又香又浓郁,仲食到有芝士的咸味,浓滑的奶油酱令成道意粉更丰富,仲有清爽的芦荀,好正呀👍

美味指数⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

滋味程度😋😋😋😋😋