2016-08-26
好少会去高级餐厅食午饭,今次系第一次!同好友一齐胆粗粗去豪一次!一入到古迹酒店已经紧张但上到餐厅时职员细心带住我地去到我地预订既枱!环境真系好靓,如果系同伴侣一齐去就更好!坐低后餐厅经理细心介绍menu,我拣左个四course.总之有前菜有主菜有埋甜品要尽庆为止!由于我太肚饿之前仲有蟹饼同mousse汤都比我鲸吞左无影到相但个mousse汤好味道得意个底仲有生果感觉新鲜,但个蟹饼就有少少油仲有个黑松露前菜卖相相当精致!可以呃like 味道都好清新,适合夏天食!之后侍应比左碟龙虾我,当我以为就甘食想桔落去,竟然加汤去个龙虾度!woo!我大乡里,差d就食左个汤撞落个虾!哗!超级鲜味仲有个主菜系seabass,卖相都系好好,又小清新甘!个鱼加埋d蕃茄感觉几特别,但我个人觉得油左少少!但都ok!最后有个桃甜品,一向唔嗜甜既我都想试下个桃点整法!一切开个桃加cream,woo!好似有桃系个口度跑口感好好(唔好思意夸左少少)最最后我地一行几人好满足甘揽住个肚走!个人建议同情侣去真系一流第一次写食评,大家多多指教!
第一次写食评,大家多多指教!