2023-04-21
难得一日放假,同老公出去chill下。见到食评家介绍呢间餐厅的环境&食物的质素性价比高,所以就黎试试。餐厅环境几阔落,枱与枱相隔一定距离,让每枱食客有足够的私密空间,倾秘密野都唔会咁易俾其他食客听到。本来我想试牛小排日式咖喱饭,点知转左餐牌。所以今次我地叫左忌廉磨菇汤,纽西兰牛肉芝士汉堡伴薯角,明太子烟三文鱼意粉。饮品就叫左Iced Mocha&Matcha Latte Expresso忌廉磨菇汤好浓郁,有好新鲜的磨菇味,系其他餐厅饮唔到的好味道。纽西兰牛肉芝士汉堡系老公点既,佢话好好味,我试左一口,觉得一般,正常发挥。明太子烟三文鱼意粉就好正喇,虽然烟三文鱼的份量少左d,但每条意粉都有明太子痴住,仲食到粒粒明太子的卜卜脆,几惊喜。而且意粉份量不少,好饱。而饮品方面,因为Iced Mocha 系老公点既,我冇试到,品评唔到。不过杯Matcha Latte Expresso我就觉得苦左D,不过我冇落糖既,大家饮时有需要就自己调校下喇。总括黎讲,呢间餐厅都值得一试的,有机会可以再试餐牌上的其他菜式同甜品。而且餐厅会不定时转菜式,都有惊喜的。
本来我想试牛小排日式咖喱饭,点知转左餐牌。