2021-12-10 76 浏览
呢日系荃湾等老公放工,又揾间未食过嘅餐厅试一试,最初系比个金色鸟笼吸引,不过已经比人book 咗了,但成个餐厅嘅环境比人感觉好悠闲,走田园风,座位亦几阔落,就算坐其他位都觉得舒服,静静地享受下二人世界都几好☺️☺️— — — — — — — — — — — — — — — — — — —今次叫左两个Dinner Set。Dinner Set 包前菜、餐汤、主菜、饮品— — — — — — — — — — — — — — — — — — —前菜:【意大利肉肠苹果沙律伴黑醋汁】肉肠切得够薄,苹果中和到肉肠嘅油腻,沙津菜够爽脆,够新鲜,黑醋汁够哂开胃。【黑松露意大利云吞】云吞皮虽然比较厚身,但质感烟韧,内里包住菇菌馅料,黑松露浓度刚好,不会太抢味。— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【北海道带子干瑶柱青酱意大利饭】$218饭粒比较大,煮得够腍,除左有我喜欢嘅青酱,重食到洋葱粒同干摇柱,令个饭嘅味道更突出,要赞赞个带子煎得香口,又够爽滑。【烤顶级美国西冷牛扒】$338叫左七成熟,几欣赏佢烤得好平均,真系成块扒都七成,唔会外边太熟,切开系粉嫩嘅肉😍 咬落唔韧,几

今次叫左两个Dinner Set。
Dinner Set 包前菜、餐汤、主菜、饮品

前菜:

【北海道带子干瑶柱青酱意大利饭】$218
北海道带子干瑶柱青酱意大利饭

【烤顶级美国西冷牛扒】$338
烤顶级美国西冷牛扒

叫左七成熟,几欣赏佢烤得好平均,真系成块扒都七成,唔会外边太熟,切开系粉嫩嘅肉😍 咬落唔韧,几多肉汁,牛扒配紫薯第一次食,都几夹😁

【Rainforest】$68
Rainforest

呢杯特饮好有惊喜😍 内有菠萝、蜜桃、番石榴。
杯边有微微盐粒,盐嘅咸味能够突出到桃同菠萝嘅清新果香,中和到菠萝嘅酸味有多种层次嘅味道。
意大利肉肠苹果沙律伴黑醋汁
黑松露意大利云吞