2017-02-08 2453 浏览
我地book位个时拣左坐户外,可以呼吸下新鲜空气,风景靓啲,坐得又舒服啲。咸点个人最欣赏鲜龙虾黑松露软包,面包中间夹住龙虾仔,份量都唔少,啖啖肉。食落有阵好香黑松露既味道,香浓得黎又唔会抢左龙虾仔既味。最顶仲整到成朵花咁靓。另外烟三文鱼芝士三文治都唔错,芝士味唔太浓,但三文鱼唔够喉呀。至于蘑菇泡芙味道几特别,好唔好食就见仁见智。仲有个法国鸭肝三文治,鸭肝味道淡淡地,上面有几粒核桃碎。甜点方面Macaron有惊喜!一款系芝麻macaron,唔讲以为食紧芝麻糊!芝麻味真系好浓!另一款系开心果macaron,果心果又几好味㖞。最初仲估会唔系绿茶。脆榛子朱古力都唔错,朱古力味几浓。朱古力泡芙就淋左少少,但块朱古力牌好味。66%加勒比朱古力慕斯好滑,面头仲有啲碎曲奇。黑松露歌剧院蛋糕,食个时唔太觉有黑松露味道,但蛋糕好松软。朱古力香橙杏仁蛋糕有淡淡既香橙味,蛋糕好软好绵。至于松饼今次有朱古力同香橙味,但可惜个clotted cream略严唔够厚身同稀左少少。
DALLOYAU冬日下午茶

至于蘑菇泡芙味道几特别,好唔好食就见仁见智。

仲有个法国鸭肝三文治,鸭肝味道淡淡地,上面有几粒核桃碎。

脆榛子朱古力都唔错,朱古力味几浓。

朱古力泡芙就淋左少少,但块朱古力牌好味。

66%加勒比朱古力慕斯好滑,面头仲有啲碎曲奇。

黑松露歌剧院蛋糕,食个时唔太觉有黑松露味道,但蛋糕好松软。

朱古力香橙杏仁蛋糕有淡淡既香橙味,蛋糕好软好绵。
DALLOYAU冬日下午茶