2019-05-08 325 浏览
观塘系一个非常多楼上餐厅嘅地方,但想揾间地方大、环境宽敞,就唔系好多餐厅做得到,今日同同事午餐时间嚟到位于鸿图道嘅Give me 5 食lunch,感觉唔错。餐厅格局及设计开扬,座位算多,完全唔局促及感觉悠闲。佢地主打西式fusion菜式。午餐提供主菜+半自助形式任食沙律、餐汤、甜品及新鲜水果,连埋任饮红、白餐酒,价钱由$75-$138唔算贵,满足心大心细嘅朋友之余,又可以试多啲嘢同悭番唔少钱,呢个模式值得推介。沙律吧及生果区嘅食物新鲜,选择亦唔少,如果见无晒服务员会好快咁refill,抵赞!甜品区有啫喱同蛋糕选择。美式牛肉汉堡配烟肉及脆炸洋葱圈汉堡牛肉入口不会过硬或散开,肉汁尚算不错亦都有咬口配埋烟肉同脆脆嘅洋葱圈,酱汁比例刚刚好,薯条亦都唔油腻,整体不错。澳洲肉眼扒配野菌汁点咗5成熟无煎过头,份量有两块,牛味香浓,肉质不错有弹性配野菌汁味道好夹。餐厅内仲有飞标机同桌球抬可以玩,如果食完闷闷地可以去娱乐一下。另外服务员有求必应,落单上菜速度又快,态度良好。希望能一直保持水准,值得推荐。

甜品区有啫喱同蛋糕选择。
沙律吧

澳洲肉眼扒配野菌汁

另外服务员有求必应,落单上菜速度又快,态度良好。
希望能一直保持水准,值得推荐。
沙律吧