2017-03-27
观塘系一个好多工厦嘅地方但同时亦系一个好多楼上cafe既地方见到openrice咁多好评 又撞岩得闲住得离观塘远都突登黎试试工厦位置吾太难揾 但上到去戈层都几静 坦白讲开头有啲惊😅行左一阵 终于揾到喇 一入去 已经比人清新既感觉因为餐厅太full所以得番高櫈坐 不过都吾会话好吾舒服🙂嘢食方面 黎之前已经谂定系叫咸食因为本身吾系嗜甜既人好耐冇食 all day breakfast 就叫左• 炒蛋滑 香香的• 肠暖暖地 味道还好• 多士系薄身 好易切 但味道吾多岩我😯• 紫洋葱下既小磨菇好鲜味• 薯饼系呈三角形 食落完全吾油 亦有口感然后试试我几乎每次食西餐都会叫既黑松露一黎到已经有好香既味👃🏼食落真系不得了 完全充满黑松露既香味忌廉汁吾会好水 浓度刚好仲有薯迷既恩物-----薯角比普通的薯角好少少吧 芝士份量正常 但冇乜拉丝既效果有啲失望😕饮品方面 一心已经谂住试试佢既招牌饮品-----茶* 帮衬佢指定嘅正餐 例如意粉同埋all day breakfast 就可以以半价享用𠮶啲饮品 *伯爵茶味道并吾浓 但都有淡淡既茶香朱古力味道都几浓整体黎讲都几好饮既最后加左$20要左抹茶芝士蛋糕* 帮
但同时亦系一个好多楼上cafe既地方
见到openrice咁多好评 又撞岩得闲
住得离观塘远都突登黎试试
工厦位置吾太难揾 但上到去戈层都几静 坦白讲开头有啲惊😅
行左一阵 终于揾到喇
一入去 已经比人清新既感觉 因为餐厅太full所以得番高櫈坐
不过都吾会话好吾舒服🙂
* 帮衬佢指定嘅正餐 例如意粉同埋
all day breakfast 就可以加$20配甜品
除咗抹茶芝士蛋糕 仲可以拣朱古力布朗尼或者蓝莓芝士蛋糕 *
卖相非常讨好!
用黎装饰既粉如果冇估错应该系梅子粉 要认真啲食先feel到佢既酸味
蛋糕既抹茶味几浓郁
虽然话系芝士蛋糕 但一啲都唔觉得漏