2019-05-20
今日同屋企去食母亲节饭。三个人所以想试下啲特别小小既西餐厅。一去到餐厅,岩岩开门,店员都好有礼貌甘解释要等耐啲先有野食。餐厅细细间甘,有啲画做decorations ,系几舒服既小餐厅,都适合坐一段长小小既时间。我地叫左三样食物,有beef slides ; lamb chop 同海鲜饭。个beef slides 姐系小burger。个burger 做得几好,面包系外脆内软,然后个beef有肉汁,味就偏重小小既,有芝士,菜同啲蕃茄粒洋葱粒(似Mexican style ) 。整体系一个好味既burger 仔,一口食到甘多层次,juicy,有鲜味。之后就系个海鲜饭,海鲜系虾同青口,海鲜系用心制作过,都系鲜甜。个食系墨汁饭。饭有青豆同蕃茄做配菜,调味做得几好,不过比较油,可能落得多左小小olive oil 个羊相对一般餐厅大份。我地叫medium well ,佢整左medium rare 。佢再补焗番。虽然最后都全熟,但系个羊都唔老,淋身,调味恰当,做得相当唔错。佢有藜麦加蕃茄仔加豆做左个酸酸地既沙律,都几开胃。