2015-09-30
例牌星期日出黎荃湾饮早茶,今日更适逢中秋节,饮完茶后几姐妹去行街街。行完劲多人既吉之岛&荃湾广场后,见到有呢间冰雪公主,脑海立即响起let it go~let it go~~~行近睇原来系韩式甜品,就食返个下午茶先!店员同我地讲呢度系俾钱买野后会俾个牌你,职员会送上野食,同euro gogo一样。先点左一杯橙汁,好大的一杯,闻到好香既橙味,更有少许橙皮增添其香味。饮得出系鲜榨既,沟左少量水(唔系糖水),所以淡左d,但起码够健康。卡邦尼意粉,意粉汁十分香浓,更有少许洋葱粒增添其香味。最欣赏的是意粉煮得刚刚好,入口软硬适中,实在like爆。蜜糖牛油多士外观普通,最上有两球云尼拿雪糕球。多士焗到十分香脆,中间夹住的年糕既柔软又烟韧,口感一流!食落去又有香甜的蜂蜜味,实在美味。另外将雪糕放在多士上面一齐食,味道更香甜,又可感受到冷热交溶的体验,实在新奇。最欣赏系佢地有数款游戏可供玩乐,食下玩下倾下计,又一个悠闲的下午,实在开心!P.S. 阿猪好赞赏佢地既洗手间,干净又整洁,希望可以保持到!
行完劲多人既吉之岛&荃湾广场后,见到有呢间冰雪公主,脑海立即响起let it go~let it go~~~ 行近睇原来系韩式 甜品,就食返个下午茶先! 店员同我地讲呢度系俾钱买野后会俾个牌你,职员会送上野食,同euro gogo一样。