今次黎到位处利东站附近既哩间cafe小店。小店设计行文青路线,以白色、绿色配搭木系桌椅,而且以QE code落单,非常方便。值得一提既系小店系宠物友善餐厅,可以带埋宠物一齐黎食野。餐牌上面有甜、咸窝夫可以选择。🧇Waffle Benedict 班尼迪窝夫 $135可以选择西班牙火腿或烟三文鱼,或者两样各一半都得,岩晒我哩啲做唔到选择既人😆入面有水波蛋、软熟既牛油果、金黄荷兰酱、红甜椒粉、淋上自家制荷兰酱既田园沙律同香草咸味窝夫。都系第一次试班尼迪配窝夫哩个配搭,小店用既系自家发酵既列日窝夫,所以入口质感会比较扎实,而且系用天然法国酵母制作,相对上会较健康。西班牙火腿同烟三文鱼都咸香好食,当中最估唔到既系原来西班牙火腿同窝夫味道都几夹。🍵Matcha Green Tea Latte日本抹茶鲜奶 $48(Hot)抹茶味非常浓厚,亦好重奶香,入口顺滑。整体黎讲,小店环境舒适,食物质素亦唔错,过开𠮶边既话可以一试。

餐牌上面有甜、咸窝夫可以选择。

🧇Waffle Benedict 班尼迪窝夫 $135

抹茶味非常浓厚,亦好重奶香,入口顺滑。

午餐