情人节唔想去食西餐俾人㓥, 所以一行4人去左西贡食海鲜, 一直对西贡海鲜街嘅印象系㓥游客, 所以冇乜本地人去食, 但有见疫情期间小左游客, 同都有朋友介绍话几好食, 所以黎试下, 起码情人节都冇人价先, 跟番闲日menu, 有得叫海鲜set. 我地叫左个5份海鲜set (平版~1000, 贵版~1100 免加一), 有生果同炒菜送. 总括黎讲海鲜系几新鲜嘅, 净食海鲜都够饱, 但某几碟就会稍嫌偏贵, 如果我以每碟200蚊黎计. 不过大时大节唔加价, 食完可以去海傍行下饮杯野, 都算系一个几好嘅体验.推荐: 5/10环境: 唔知有冇室内位, 不过好似9成都系室外位, 情人节当日有小小冻, 舖头有提供火炉仔, 同埋都cover嘅, 只系野食都会几快冻. 好彩当日食烟嘅人唔算多, 唔知舖头有冇分到吸烟区服务: 中式餐厅黎讲服务都算唔错(餐冇收加一, 只有啤酒收加一), 侍应都有礼貌, 都好快回应到客人需要.野食: 椒盐鲜鱿合格, 唔算好好食, 200蚊黎讲偏贵, 唔系件件都完整, 有d碎鱿鱼白灼虾个质感好硬净新鲜, 食落都好新鲜, 都算多虾, 成碟只有1,2只系梅.上汤龙虾伊面可以拣芝士或上
推荐: 5/10
野食:

上汤龙虾伊面
可以拣芝士或上汤, 份量都大份, 龙虾就一只到啦, 拣左西澳龙虾, 味道OK

4人份量俾左6只, 200蚊就唔抵lor, 但都新鲜嘅

蒜蓉蒸扇贝
首先佢真系扇贝, 唔系用壳加个急冻带子(喺西贡都真系食过), 不过得4只, 200蚊有d贵, 但系味道OK嘅
2023-02-14
庆祝纪念