2019-02-16
情人节紧系要同男朋友食个甜甜的糖水先有气氛😍今日收工之后就同男朋友黎到 洪水桥既 大饭糖 食甜品😆可能大家都见情人节好多人呀!好彩早黎唔洗等位,有好多甜品都想食,而且甜品改名令人更加吸引!黑牛小时候的回忆,系茶餐厅特色食物之一,以朱古力雪糕配上可乐作 黑配黑,视觉同味觉的享受呀!芒果爷爷以「爷」取其识「椰」其实系芒果椰子啫喱雪糕,主要分为三层,雪糕、芒果、椰汁啫喱。芒果虽唔系当做季节,但好甜好熟!没有酸酸的未熟的感觉,仲要大大粒份量好多呀!椰汁啫喱有好香浓的椰汁味,清新解渴,可以清一清雪糕同芒果的甜腻感!心太软配榴梿球时间刚刚好,食完冻冰冰的黑牛同芒果爷爷? 就想食啲热少少的,由于心太软系即焗关系,需要时间等待,而且甜品师傅好有心机,令到情人节更加幸福感觉喔!心太软流心效果控制得好好,加上唔算好甜的朱古力,中和番雪糕的甜!配上浓郁的榴梿球,冰火交融的感觉!整体黎讲,大饭糖的甜品令人好满足!除左真材实料之外,环境卫生都好干净,放置熟食酱汁的地方都是感觉良好的!
黑牛
芒果爷爷