2019-03-06
话说情人节去咗Su Casa 餐厅食饭,第一次喺石门食西餐,地点唔难揾!石门岀名 #亲子圣地,原来连餐厅都baby friendly 过人!全赖呢度嘅服务配合得好好先有餐安乐饭食下,因为有蜡笔俾小朋友填色等佢乖坐喺度😃而爸爸都唔执输喺度玩数独。咁我就睇下食咩先啦,点咗以下嘅菜式❤️前菜香煎鸭肝配多士香浓嘅鸭肝,我系第一次食鸭肝,感觉好似鹅肝,配上多士一啲都唔油腻!❤️主菜炭烧纽西兰肉眼老公至爱,肉汁多要encore~~配上酱汁成份牛扒劲香!肉质唔擦,比想像中淋同容易食!❤️龙虾汁海鲜配意大利饭老公话呢个好好食,龙虾汁鲜味十足,同海鲜好夹,意大利饭唔硬,煮得恰时。❤️甜品拼盘当然系小朋友最期待嘅环节啦,喜欢甜品而又唔想太甜嘅岩哂啦!老公就叫咗❤️Double express 咖啡而我就叫咗菠萝有机奇亚籽绿茶,饮品好特别而唔系只得一式一样嘅橙汁汽水俾人拣!❤️ #儿童餐入面系胡麻沙律、茄汁粟米鸡粒意粉、鱼形鱼饼配上橙汁块鱼形鱼饼大块到呢😍食得好滋味最后仲有扭蛋玩,真系好岩小朋友黎喔!
咁我就睇下食咩先啦,点咗以下嘅菜式
❤️前菜
香煎鸭肝配多士
❤️主菜
炭烧纽西兰肉眼
❤️龙虾汁海鲜配意大利饭
❤️甜品拼盘
当然系小朋友最期待嘅环节啦,喜欢甜品而又唔想太甜嘅岩哂啦!
老公就叫咗❤️Double express 咖啡
❤️ #儿童餐
入面系胡麻沙律、茄汁粟米鸡粒意粉、鱼形鱼饼配上橙汁
块鱼形鱼饼大块到呢😍食得好滋味
最后仲有扭蛋玩,真系好岩小朋友黎喔!