2015-02-16
经常用openrice揾开饭地点同朋友食饭。但今日首次写食评,请大家多多指教 ❢ 我同男友都钟情日本野,14/2 情人节拣左“遥”。因为预先book定关系,准时八点有台。事前已知呢间系小店,位置唔多,我同男友被安排系餐厅正中位置。呢度嘅芒果龙虾沙律卷,几乎每个人黎都会叫,咁我当然要试下啦!
开胃嘅一道卷物,我本人觉得唔点豉油好味D❢餐厅有个小黑板,写左时令食材。我地首先叫左 原条池鱼刺身, 加拿大海胆。池鱼刺身劲新鲜!厚切好有口感。配埋酸酸地嘅汁,更开胃,更突显鲜味!原来条鱼骨可以另外加钱叫师傅炸,变成另一款可口食物。不过我都系见到另一台熟客咁叫我见知,下次一定要试埋炸鱼骨❢叫左半板加拿大海胆,会配埋紫菜比你包住黎食,质素还可以~油甘鱼刺身都系厚切 ❢ 色香味俱全 ❢刺身拼盆差唔多样样齐,每款有三片。吞拿鱼同帆立贝值得赞❣由于我同男友中意食刺身多过寿司,所以大部分都系刺身,但唯一叫左一道 火灸帆立贝寿司。可惜唔记得影相=="呢款帆立贝口感好特别,好软但唔系入口即融,唔同一般帆立贝嘅口感。 我文笔唔好,唔识点形容,只有叫大家去试完就会知活赤贝刺身,原壳上,爽口嫩滑😋最后食埋甜品,黎个完
呢度嘅芒果龙虾沙律卷,几乎每个人黎都会叫,咁我当然要试下啦! 开胃嘅一道卷物,我本人觉得唔点豉油好味D❢
叫左半板加拿大海胆,会配埋紫菜比你包住黎食,质素还可以~
油甘鱼刺身都系厚切 ❢ 色香味俱全 ❢
刺身拼盆差唔多样样齐,每款有三片。
吞拿鱼同帆立贝值得赞❣
活赤贝刺身,原壳上,爽口嫩滑😋
最后食埋甜品,黎个完美ending: 红豆糯米冰卷 - 糯米包住红豆,红豆入面仲有栗子蓉。
唔好以为好甜,因为系冰卷,冻冻地好清甜,一D都唔腻(∩_∩)
我好满意呢间小店嘅食物质素,今年情人节晚餐好满足,好快乐😆