2023-11-11
第一次认识Les Saveurs Private Kitchen系系朋友既ig post度分享,后来再open rice了一下,了解到呢度系做好似私房菜形式咁既法国菜,所以就决定来试一试由于系预先订座,餐厅都会系经whatsapp再同客人确认同埋预早请客人选定想要咩set, 要边款appitizer同main dish。我地今次选左一个dinner menu一个degustation menu, 两个餐都有add on, 一个加左$100 add on to “Pan fried Australian M6 Wagyu Beef Tenderloin”,另一个就加左个appetizer “42°C Fresh Smoked Salmon”分享各自两个餐main dish俾大家睇睇Pan fried Australian M6 Wagyu Beef Tenderloin Pork belly and octopus仲有sobet (略嫌份量太细)果日系庆祝生日,所以餐厅都特别为我哋喺甜品上面加咗Happy birthday祝福字眼欣赏呢间餐厅环境比较清幽,部份枱系近大玻璃窗旁边,可以清晰
分享各自两个餐main dish俾大家睇睇
Pork belly and octopus
仲有sobet (略嫌份量太细)
欣赏呢间餐厅环境比较清幽,部份枱系近大玻璃窗旁边,可以清晰望到街景。而当日我哋上到去只有两台客,有柔和嘅烛光,成个环境气氛唔错,好有食法国菜慢慢享受嘅感觉
另外每上一道菜待应都会讲解食材同埋食法,非常细心问过餐厅职员呢度嘅Menu会定期更新/加新菜式,都感受到呢间餐厅系用心去经营!
希望大家都支持下小店啦,宜家经济唔好,都希望小店可以持续有人去帮衬吓令到饮食业继续百花齐放