2023-02-03 127 浏览
La Moo Moo’s steak and fries餐厅位于湾仔轩尼诗道,餐厅主张浪漫情调,灯光和暖,好适合情侣渡过浪漫又温暖的一晚!餐厅有set dinner提供选择,$388加1就可食到starter,main course,任refill薯条同饮品!每张枱都会放上一个蜡烛灯,好有情调!同切肉的刀好特别,系一个细细的斧头!Starter有南瓜汤,Caesar salad同牛油餐包!Soup好重南瓜味好细滑,Caesar salad有沙律菜同Parmaham,再落小小意大利黑醋!而餐包微暖脆口,再配上自家制的肉桂牛油,特别好食!Main Couse选左美国安格斯肉眼扒配阿根廷青酱,牛扒选左Medium rare,煎得岩岩好,肉质好滑嫩juicy,咬一啖肉汁就充满住口腔!阿根廷青酱酸酸辣辣,同肉眼扒都几夹!薯条偏幼身,但又唔会炸到好硬,食到薯仔泥的感觉,仲可以无限refill!黎到甘有情调的餐厅当时要品尝下美酒,今次选左Taylor’s Wakefield Jaraman Shiraz $158红酒用黎配牛扒,虽然唔系好识饮但胜在可以装B!餐厅环境气氛一流,食物质素高,仲有薯条任食

餐厅环境气氛一流,食物质素高,仲有薯条任食,一定要黎试试!