2021-11-01
朋友带我嚟呢间西餐厅,环境好靓,真系好似去咗外国嘅小木屋咁样,几有情调。帝王蟹饼配蛋黄芥茉酱$98蟹饼一上枱已经香喷喷,闻到好香嘅蟹味,卖相又精致。一切开不得了,系我食过最真材实料嘅蟹饼,外面煎得金黄焦香,里面就真系一丝丝嘅蟹肉整成嘅蟹肉饼,唔会好似坊间咁沟啲粉或者薯蓉落去,食落真系啖啖蟹肉鲜味,配上蛋黄芥茉浆,味道恰到好处。白酒忌廉煮青口配面包脆片$128蓝青口配上白酒忌廉好creamy,味道鲜甜讨好。用伴碟嘅面包沾上酱汁,面包外层脆脆,里面嘅面包有韧性,面粉味好香,配上忌廉汁真系好好味,酱汁食到一滴都冇得剩。烧原只波士顿龙虾配果仁香茅茄蓉天使面$298原只波士顿龙虾好吸引,龙虾啖啖肉之外,仲有好多甘香虾膏,虾钳仲已经拆肉,食得好方便。天使面软硬适中,唔会过于淋,配上嘅茄蓉酱汁味道非常好,加咗啲香茅令到味道更加丰富特别,天使面上面洒上咗果仁碎,食嘅时候更加香口,脆脆的口感丰富。苹果金宝配云呢拿雪糕 $68最后甜品亦都冇令我哋失望,上枱用玻璃罩罩住,店员慢慢将玻璃罩打开,有烟雾嘅效果,充满仙气。卖相好精致,味道有微微嘅烟熏香味,肉桂苹果嘅香味充足,配上冰冻嘅云呢拿雪糕,一冷一热,口感好
帝王蟹饼配蛋黄芥茉酱$98
白酒忌廉煮青口配面包脆片$128
烧原只波士顿龙虾配果仁香茅茄蓉天使面$298
苹果金宝配云呢拿雪糕 $68
最后甜品亦都冇令我哋失望,上枱用玻璃罩罩住,店员慢慢将玻璃罩打开,有烟雾嘅效果,充满仙气。卖相好精致,味道有微微嘅烟熏香味,肉桂苹果嘅香味充足,配上冰冻嘅云呢拿雪糕,一冷一热,口感好满足。