2022-06-03
听闻呢间西班牙餐厅庆祝生日好有气氛🇪🇸一直满心期待😍 嚟到见到每一台都系生日庆祝🎂生日歌声此起彼落🎤 生日会有特别影即影即有相📷同埋员工一齐弹结他唱生日歌🎸 真系感受到佢哋份热情❤️🔥 但可惜服务除咗唱生日歌呢方面都系普通🌚 冇主动换碟执野同埋生日甜品要提先记得 但系To be fair食物质素系有水准既👍🏻有西班牙风味又容易令香港人接受⭐️ Huevos Rotos with Basque thin Chorizo 🍳西班牙式嘅煎蛋配上薯仔系好家常嘅国民美食🥔 煎蛋会特登打碎令蛋汁均匀地捞匀🥚 Chorizo增加了咸香感觉🥓⭐️ Acorn Fed Iberian Ham 🐖比起外面买既伊比利亚火腿 🤪呢度冇咁肥痛多咗一份木香🪵⭐️ "Marinera" Mussels 🐚青口份量非常多🤩 酱汁辣得非常开胃🌶有点似葡国菜的调味🇵🇹⭐️ Juicy Lobster Rice 🦞期待已久嘅重头戏来了🎊龙虾话有600g 咁多肉质都算新鲜弹牙😋 饭粒唔会煮得过淋 索晒海洋嘅精华但唔过咸🧡⭐️ 1/2 Suckling Pig 🐷份量大到我哋食得超饱 猪肉烧得好Juicy🔥外皮好脆💥皮下脂肪唔会太多好容
⭐️ Acorn Fed Iberian Ham 🐖
比起外面买既伊比利亚火腿 🤪呢度冇咁肥痛多咗一份木香🪵
⭐️ "Marinera" Mussels 🐚
青口份量非常多🤩 酱汁辣得非常开胃🌶有点似葡国菜的调味🇵🇹
⭐️ Juicy Lobster Rice 🦞
⭐️ 1/2 Suckling Pig 🐷
份量大到我哋食得超饱 猪肉烧得好Juicy🔥外皮好脆💥皮下脂肪唔会太多好容易起到 配上杏桃Puree偏酸同Fresh 🍎
⭐️ Hand Cut Fries 🍟
肚饿得滞点一份薯条🥹 切得够有厚度调味好足够😙
⭐️ Dessert Platter 🍰
甜品一共有好多款有Brownie同Cheesecake但味道都偏甜🍭 特别钟意Flan💛 蛋味香浓又有QQ既口感呢🍮