2018-03-30 109 浏览
今晚晚餐拣左好多好评嘅金船长餐厅,位于大角咀,由太子行过黎用左10分钟左右,有少少僻,不过附近都几多食店。店内环境少少暗,几有情调,可惜我只系同朋友黎食,哈哈😄。我地首先拣左大家都话好食嘅黑松露pizza,多人推荐嘅果然好食!😍钟意黑松露嘅人真系唔可以错过,薄饼食落香脆,上枱时暖暖地,作为开胃前菜适合不过!💕我仲叫左一客粟米忌廉汤,啖啖都有粟米,忌廉唔太浓,饮落唔溜,仲有块小多士俾你点汤食tim✌️我地叫左个小食拼盘,有墨鱼🦑圈,青口,鸡翼同芝士豆腐,每样都有三件,方便我哋呢啲每样都想食少少嘅女仔。其中我最钟意食嘅就系青口同埋墨鱼圈,青口上面布满香料,香气浓郁,而墨鱼圈就够脆口👍甜品叫咗个朱古力味疏乎里,好少何见疏乎里有唔同口味拣,好特别👍。上左枱冇即刻食到,过左几分钟已经有少少凹陷😂好似食紧空气咁,哈哈😄疏乎厘底同埋面头都有朱古力酱,啖啖都有朱古力味,yummy 🎈

店内环境少少暗,几有情调,可惜我只系同朋友黎食,哈哈😄。