2019-02-01
自从转工后铜锣湾就经常成为同男朋友既晚餐地点。系希慎提早办完年货后就去到位于恩平道亨利中心7楼ge Lo Spazio。Lo Spazio系一间意大利餐厅,一入门口可以见到装潢及环境充满情调。唯一留意系店员会以英语对答。Red Sangria 既然食意菜当然要点杯酒,但我同男友都不是对酒有丰富认同就点咗平时饮开既Red Sangria。Sangria上层系红酒,而下层就系果汁,面上又加放有柠檬。2层交错卖相唔错,不过饮前必须搅拌好先可以饮出水果酒精髓,当然搅拌前就紧系相机食先啦。平时饮开既Sangria都会有浓浓果味盖过酒味,呢杯反而相反,红酒味最为突出。Fired Ravioli前菜小食叫左炸意大利饺,配上肉酱一齐食,香脆!Chicken salad – 鸡肉沙律呢碟沙律上碟时都比佢份量吓亲,鸡肉份量几多。Truffle Porcini Mezzelune – 黑松露牛肝菌意大利饺黑松露牛肝菌好香而且份量好多,有别于华人所整嘅饺及云吞,配料及调味料都比较多,丰富口感。Grilled Pork Belly — 烤猪腩点菜期间发觉唔少客人都有点呢款,所以我地都跟著叫左一碟。烤猪腩肉肥瘦肉
前菜小食叫左炸意大利饺,配上肉酱一齐食,香脆!
呢碟沙律上碟时都比佢份量吓亲,鸡肉份量几多。
点菜期间发觉唔少客人都有点呢款,所以我地都跟著叫左一碟。 烤猪腩肉肥瘦肉平均,用左烧烤酱作配料好惹味。
到最后就叫左个朱古力Waffle作为结尾,朱古力雪榚加上朱古力酱窝夫,超级邪恶呀!!~