2024-11-24 170 浏览
要说起香港边度有得食白咖喱,就会谂起呢间已经开咗超过三十几年长长日子嘅《沙嗲王》🤩。多年承传不变嘅白咖喱味道,身边好多朋友,包括家中长辈,都话食过味道真系几出色,算得上系香港名物😄。🐷白咖喱香茅猪扒饭整碟卖相色香味都好吸引☺️、食到入口白咖喱散发浓郁想起,滋味洋溢😚、佢嘅香茅猪扒金黄香脆、香喷喷入口腍嫩,又唔会干韧、加埋白咖喱汁保持到经典味道、捞埋粒粒米饭原汁原味食到停唔到口😋!🐷滑lulu蛋黄咖喱厚切吉列猪扒饭呢一款厚切吉列猪扒望著都唔错😆、大大件猪扒店家坚持即叫即炸、系用咗18mm长生面包糠、炸至外层甘香特别松脆内里肉质Juicy腍嫩、咁厚嘅猪扒都可以做到咁好食、加埋蛋香美浓lulu滑蛋😚、配埋粒粒米饭沾满汁液好好食啊😋!🍴午餐加购小食Creamy粟米酥皮汤/蒜香牛油烤饼/印度薄饼/蒜蓉牛油鸡翼/海盐三文鱼脆鱼皮-呢几款小食都很不错、有两款我非常钟意食:🌽Creamy粟米酥皮汤我觉好好食、大大块金黄酥皮入口松脆、沾吓汤汁更加正、配埋粟米汤又唔错😋。🧈蒜香牛油酥饼卖相精致、食到入口酥脆香味层层口感😚、啖啖蒜香味道好好食😋🥤冻荔枝红茶配寒天波波🧋热台式珍珠奶茶-呢一杯荔枝红茶卖相好靓,饮

🐷白咖喱香茅猪扒饭

🐷滑lulu蛋黄咖喱厚切吉列猪扒饭

🍴午餐加购小食

-呢几款小食都很不错、有两款我非常钟意食:
🌽Creamy粟米酥皮汤
🧈蒜香牛油酥饼
卖相精致、食到入口酥脆香味层层口感😚、啖啖蒜香味道好好食😋

🥤冻荔枝红茶配寒天波波
🧋热台式珍珠奶茶
-呢一杯荔枝红茶卖相好靓,
饮到入口啖啖荔枝清甜😋、又食到寒天波波烟韧!
-珍珠奶茶味道入口浓而不淡、配埋珍珠入口烟糯、味道好唔错!

🍫ー口流心特浓朱古力(心太软)
呢一款甜品迷利版心太软好可爱😍、细细件心太软一啖一口、入口浓浓流朱古力😚、配埋酸甜芒果肉好夹!

🍴椰汁榴梿
呢一款甜品榴梿控朋友必选😚、系用咗2球榴梿肉、芒果肉、酥皮条、细细碗都享受到一款四食、配埋马来西亚超15年老树榴梿、100%榴梿肉原汁原味啖,啖肉超满足🤭!
2024-11-22
午餐