2020-09-25 1699 浏览
今日朋友帶左小妹去左間幾有情調嘅餐廳食飯😆, 估唔到平平無奇嘅一條直街會有間咁浪漫嘅餐廳, 入面就好似另一個世界咁🌍, 感覺彷如身處於一個私人空間窺探住出面嘅人群! 餐廳以木色作主調, 走優雅懷舊風格! 我地坐左係户外區, 背景牆身用左不平坦嘅大石鋪設, 配上垂吊植物, 感覺較為硬朗! 除左擺設, 連餐牌都係用木製封面, 非常有質感! 餐廳所提供嘅食物種類幾多, 由頭盤🥗到甜品🍰至飲品酒水🍹都有好多選擇, 岩哂唔同類型嘅人😊Sour Girl🍹Gin & Pear🍹椰菜花忌廉湯🥣🥖忌廉湯質感濃稠, 散發住淡淡嘅椰菜花香味, 麵包外脆內軟而且有好多層, 好有口感!煙三文魚牛油果芝士卷🐟🥑🧀煙三文魚色澤鮮豔, 魚肉帶一層薄薄嘅煙燻香味, 食落味道濃烈有彈性, 口感肥美豐滿, 配搭幼滑豐盈嘅牛油果同芝士, 整體口感極佳, 層次感豐富!西班牙辣蕃茄醬煮青口配麵包脆片🌶🍅青口份量唔少而且全部都大大隻, 肉質爽口鮮甜, 加埋茄味十足嘅蕃茄醬, 食落酸酸辣辣十分開胃😊!帝王蟹餅配蛋黃芥末醬🦀帝王蟹餅外層香脆, 裡面全部都係一梳梳嘅蟹肉, 份量好足, 入口啖啖蟹肉, 蟹味非常濃郁, 完全唔洗沾醬, 推

Sour Girl🍹

Gin & Pear🍹

椰菜花忌廉湯🥣🥖

煙三文魚牛油果芝士卷🐟🥑🧀

西班牙辣蕃茄醬煮青口配麵包脆片🌶🍅

帝王蟹餅配蛋黃芥末醬🦀
帝王蟹餅外層香脆, 裡面全部都係一梳梳嘅蟹肉, 份量好足, 入口啖啖蟹肉, 蟹味非常濃郁, 完全唔洗沾醬, 推介😋!

美國頂級西冷牛扒 (12安士)🐂🥩
牛扒點左5成熟, 色澤粉嫩, 牛味濃郁細緻, 油脂甘香, 咬落去十分juicy!

意式奶凍
奶凍入口順滑, 奶味重, 作為一個飯後小甜品份量岩岩好!
2020-09-19