2019-11-02
本身小编都系Tiffany嘅忠实fans期待左香港Cafe好耐。今次专程同朋友试吓本身想预约下午茶不过日日都full左唯有book晚餐。晚餐嘅选择唔太多分两道菜同三道菜两款。因为我同朋友都想试blue box cake,所以只系拣咗每人两道菜。starter方面我哋分别点左油金鱼刺身同埋加钱转配龙虾沙律,油金鱼刺身普通,相反龙虾沙律有惊喜!龙虾肉嘅份量比想像之中多,亦都尚算鲜甜美味沙律菜亦都好新鲜仲加咗三小片牛油果添!主菜方面呢, 我哋分别叫咗海鲜墨鱼汁意大利烩饭同埋龙虾意粉龙虾意粉系要加钱嘅价钱比龙虾沙律嘅加配价贵!龙虾肉虽然唔多但系都几新鲜,而用龙虾汤整嘅意粉,好好食,个pasta做到好al dente, 墨鱼汁意大利饭上枱嘅时候仲好热呀,海鲜都OK新鲜嘅,做得几出色!至于招牌蛋糕呢我觉得个味道都可以嘅,唔太甜,蛋糕系海盐焦糖味,中间有少少朱古力蛋糕,不过蛋糕太少喇,所以如果正式海盐焦糖,就会有少少太腻。蛋糕嘅外围蓝色嘅部份呢其实系啫哩状嘅,唔系坊间买嘅糖霜皮,欣赏!