2018-09-10
第一次认识Burger bar系透过Instagram广告,平时我完全唔会理会IG广告,但今次碌碌下见到一张巨大burger相,即刻流晒口水,就约左女友去食。餐厅嘅burger选择并不平凡,例如英式早餐汉堡,大蘑菇扒汉堡,我都未曾喺其他同类型餐厅见过以上款式嘅burger。我被餐牌上嘅大蘑菇扒汉堡相片吸引左,所以拣咗大蘑菇扒。一食真系blow my mind。面包烘过所以面层脆口,包身非常软熟。中间夹住系安格斯汉堡扒同埋大蘑菇。大蘑菇非常滑嫩,菇味浓郁,汉堡扒呈完美粉红色,juicy之余肉质鲜嫩,一咬果下肉汁就流晒出嚟,真系一试难忘。女友就叫左招牌流心芝士汉堡,面包一样系外表香脆,包身软熟。除咗车打芝士,餐厅更将水牛芝士注入汉堡中,形成流心嘅状态,口感更加丰富,系一次难忘既双重芝士享受。而汉堡扒依然juicy多汁,而且非常厚。汉堡又点少得薯条呢!凡买汉堡加$22就有一个炸薯条配紫菜粉,当然仲有其他小食例如洋葱圈,炸鱿鱼、脆薯角。薯条炸到好香脆,配上真正嘅紫菜粉,真系赢McDonald 既shake shake薯条几条街,车尾灯都见唔到👀。以后兰桂坊唔系只系为左clubbing先去,大家
以后兰桂坊唔系只系为左clubbing先去,大家仲可以去burger bar食高级既大蘑菇扒汉堡同埋流心芝士汉堡。