2024-10-19
同小朋友去完Dino Park,就去左「Terrence in Seaside」晚餐,呢间餐厅真系好有特色!入到去,见到橙色为主调,搭配橘子元素,令人有种好舒适自在嘅感觉。餐厅主打韩国fusion菜,真系好有创意,仲会随著不同节日同时令食材去调整菜单,令你每次来都有新惊喜!今次我试咗几样食物,真系好满足!「嫩绿芦笋蟹肉饭卷」超级鲜味!芦笋爽脆,蟹肉更加令整个饭卷升级,口感同味道都好搭,真系好想再食多一份。主食「啖啖蟹肉千层面」,蟹肉分量十足,层层面皮都好薄,咬落去就有满满嘅蟹肉味,真系一口接一口,停唔到手!「黑白熊猫Oreo蛋糕」外形可爱,Oreo味道浓烈,蛋糕质地又细腻,甜而不腻,绝对啱我口味。万圣节主题「恶鬼荆棘海提子沙冰」,真系好有创意!沙冰滑滑,搭配海提子嘅酸甜,非常消暑解渴。呢个「青提寒天啫喱奶盖」颜色靓,啫喱滑滑,青提味道清新,奶盖就系啱啱好嘅甜,口感层次丰富,夏天饮正好!总结嚟讲,「Terrence in Seaside」不单止系食物好味,环境同服务亦都好好,值得一试。