2023-11-12
因为妈咪生日,所以拣咗嚟澳南食晚餐庆祝生日,平日都好钟意这间餐厅食晚饭,主要系佢个食物质素一路都keep到水准,同埋好钟意食他的青口,所以今次都拣返嚟这里吃晚饭。Lobster risotto- $355用来拍照好靓,因为用龙虾伴碟但系味道比较普通。Classic steak -$335因为有大有细,所以牛扒今次八成熟,唔会太干身正,配上粗身的薯条Baby back rib - $ 285/half虽然叫左半份但份量好多,猪都仔骨配的是蕃薯条十分香甜,至喜爱佢配的椰菜沙律,味道清新Lamb cutlets - $365有4件羊架,都系叫8成熟小朋友都食到,肉嫩多汁House Mussels -$425/1kg这道菜差不多枱枱都会点,今次食返最简单的原味,浓浓的忌廉加上白酒,食完简直想打包佢d汁返屋企煮意粉Pizza margherita - $145Pizza 焗到好香口好脆,小朋友好喜欢Bolognese (kids menu)蕃茄味浓,好怕出面食意粉发得过软或过硬,这裹的意粉发得岩岩好,份量一d都唔细Waffle Bomb Alaska -$155因为冇买蛋糕,所以叫个甜品食,系O
Lobster risotto- $355
用来拍照好靓,因为用龙虾伴碟但系味道比较普通。
Classic steak -$335
Baby back rib - $ 285/half
Lamb cutlets - $365
有4件羊架,都系叫8成熟小朋友都食到,肉嫩多汁
House Mussels -$425/1kg
Pizza margherita - $145
Pizza 焗到好香口好脆,小朋友好喜欢
Bolognese (kids menu)
Waffle Bomb Alaska -$155
因为冇买蛋糕,所以叫个甜品食,系OpenRice订枱𠮶阵时剔咗庆祝生日,所以店员问我系边位生日,我以为只系系碟边上写上happy birthday 字句就咁多。点知上菜时餐厅播生日歌,几个店员一齐唱生日歌,妈咪又惊喜又开心🥳
庆祝生日又一多一个好选择👍