2019-06-12
闻名已久的忌廉乌冬,然而我系想食好耐不过都无机会食到,今次终于揾到机会食!位于17楼既餐厅,人流非常多,一出升降机就见到好多人,好热闹!仲见到好多报导有关吉烈牛同忌廉乌冬!系升降机门口仲张贴左几张门神海报,非常过瘾有特式!咖哩忌廉乌冬(鸡肉)$78一上枱已经心心眼😍咖哩乌冬既面头好够忌廉,满满既白色,好治愈~咖哩味非常特别,唔会太辣,咖哩味香而乌冬非常入味好吃,烟韧得黎弹牙,口感十足,配上搅拌均匀既忌廉,唔会好甜,乌冬变得好滑身,好得意过瘾既口感,比到好大惊喜我!另外仲叫左炸芝士薯仔年糕$38年糕非常软熟,一夹就已经感觉到软软既质感,外层炸粉够薄,一咬入面既忌廉芝士爆出黎,劲满足!一定要趁热食!配上外层既脆卜卜既紫菜同七味粉(?)非常滋味!Kobekyu 滋味单骨鸡翼$65我最中意食单骨鸡翼,因为食得非常方便,肉多骨少!呢款单骨鸡翼上面布满左烧烤味既调味粉,非常均匀!食落肉质鲜嫩,仲有食紧shake shake 薯条既感觉,今次系shake shake 鸡翼!今餐所有食物都非常满意,下次必定会试埋另一个辣味忌廉乌冬!
系升降机门口仲张贴左几张门神海报,非常过瘾有特式!
咖哩忌廉乌冬(鸡肉)$78
另外仲叫左炸芝士薯仔年糕$38
Kobekyu 滋味单骨鸡翼$65
今餐所有食物都非常满意,下次必定会试埋另一个辣味忌廉乌冬!