2019-11-25 1163 浏览
最近社会状况成日都唔稳定,好耐都冇试过同朋友去铜锣湾食好西啦,今日难得有一日休息,就同左朋友嚟呢度试咗间之前未食过嘅铺头呢度最出名嘅系忌廉乌冬,识食嘅我哋当然唔会错过啦,但系除咗忌廉乌冬之外都仲有好多其他选择,所以我哋都叫咗啲黎试我哋四个人入边有三个都是左呢度招牌嘅忌廉乌冬。首先系佢好香嘅黑松露未喺远处已经开始闻到,未见到碗乌冬已经开始流紧口水!之后就系个汤真系好浓郁好creamy!平时嘅我食面好钟意饮晒啲汤,不过呢个汤实在系太Creamy,所以唔建议大家饮晒,如果唔系就会食到好滞冇胃口食其他小食㗎啦!另外就系佢嘅海鲜都好足料,不过就略嫌三文鱼腩肥咗少少,唔系太适合我,不过钟意肥肉嘅朋友都可以考虑吓另外仲有一份安格斯牛扒挂乌冬,相对地唔算太有特色,但系都一样好味。个sauce嘅调味唔算话太咸,所以将乌冬点一点入去再食嘅味道就啱啱好。安格斯牛扒嘅质素一样唔差,肉质鲜嫩。而且因为个乌冬系冇汤嘅,所以唔会浸走咗本身嘅牛肉味仲有叫咗两个小食,份量唔算太多,所以可以尽情叫都唔会惊嘥野
仲有叫咗两个小食,份量唔算太多,所以可以尽情叫都唔会惊嘥野
2019-10-26
  • 黑松露忌廉海鲜乌冬