2019-07-04 98 浏览
之前去日本嘅时候,食过一次Gram,返到黎香港依然念念不忘,真系太好食。最近见到朋友去食,所以系佢推荐下我就黎试下香港既分店。今次比佢吸引到嘅唔系招牌梳乎厘pancake,而系另一款《意大利芝士蛋糕》pancake。虽然甜款pancake比较吸引我,但系怕太漏,最后同朋友嗌左一甜一咸。💛《三文鱼牛油果班戟》$128牛油果份量比我想像中少,但系胜在新鲜,入口好香👍🏻而烟三文鱼既份量就好多,好大片,肉质厚滑,配上松软又有蛋香既Pancake真系越食越开胃👍🏻💛《意大利芝士蛋糕班戟》$118好有惊喜!比我想像之中好味!岩口味既Tiramisu系香港真系可遇不可求。呢个班戟好重咖啡酒味道,但唔会过于浓烈,蛋糕体松软而且非常湿润,层次分明丰富,忌廉好幼滑,整体出色👍🏻 整体黎讲,水准都唔错👍🏻对得住呢个价钱,下次再黎试其他pancake!

💛《三文鱼牛油果班戟》$128

💛《意大利芝士蛋糕班戟》$118