2024-05-18
星期六夜晚喺红磡想揾间小店帮衬下,见到呢间唔算好多人,望落餐牌嘢食几吸引,环境又算干净,所以胆粗粗入去试下,点知几有惊喜㖞!🌟 前菜 免费+随意添加佢𠮶度写住话前菜会成日更新。我哋两个人去食,一嚟就俾左六款我哋试,有泡菜、菠菜、芽菜、莲藕、薯仔丝同矮瓜,样样都好fresh好好食。个人觉得最有惊喜系个莲藕,口感好爽、腌得好好味。薯仔丝系辣嘅,个人比较喜欢唔辣,等个薯仔味出啲。第一次𠮶转唔记得左影相,encore嘅时候佢会问你钟意食边只想再添加多啲,我哋话净系唔要辣果啲,点知佢一畀就畀好多🤣,冇左菠菜但就畀多咗一个炆萝卜,好重牛腩味,都几好味,不过食到尾声就觉得有啲咸。整体黎讲,最推介莲藕、矮瓜、菠菜同芽菜💛🌟 炙热猪肩肉配饭 $118第一啖就好有惊喜!调味好好,非常入味。又香又甜,仲有淡淡的炭烧味,拎嚟送饭一流😋🌟 泡菜煎饼 $58呢个真系不得了!超超超超超级好食!个人本身好中意食泡菜煎饼,而佢呢款就系有啲个人风格嘅,同出边平时食开𠮶啲好唔同。首先佢系偏细个同厚身嘅,唔系一般好大块好薄果啲。个重点系佢表面果层好松脆,系果种啱啱新鲜轻轻煎一煎果只,好薄好薄嘅一层,然后咬落去就系软绵绵嘅,口
🌟 前菜 免费+随意添加
🌟 炙热猪肩肉配饭 $118
🌟 泡菜煎饼 $58
呢个真系不得了!超超超超超级好食!个人本身好中意食泡菜煎饼,而佢呢款就系有啲个人风格嘅,同出边平时食开𠮶啲好唔同。首先佢系偏细个同厚身嘅,唔系一般好大块好薄果啲。个重点系佢表面果层好松脆,系果种啱啱新鲜轻轻煎一煎果只,好薄好薄嘅一层,然后咬落去就系软绵绵嘅,口感一流👍 另外佢唔算好辣,仲有一片红椒喺中间点缀,夹住食,少少清新juicy,轻轻中和返啲油腻感,非常过瘾,又靓又有新鲜感,好好味😋 同埋佢有块吸油纸喺底,就算食底下果块都唔会好油,而系偏干身嘅,就算一个人食两块都唔觉得好腻。一试难忘,必食推介💯
🌟 杂菜炒粉丝 $58
稳阵之选,不错不错!好欣赏佢𠮶粉丝唔系好油腻,同埋弹牙得嚟唔系好胶好假嘅橡筋感觉,将特别加入左菇,炒得好入味☺️
🌟 蜜桃伯爵冰茶 $38
几大杯,配韩菜食,fresh一fresh,同埋佢有啲果肉粒,饮下食下,几好!
职员有礼,整体用餐体验良好,性价比不错,系一个会食完想再去食嘅餐厅!🥰