2009-08-05
一直都好想去试试呢间餐厅, 上个月终于去试左!听闲呢间餐厅系新搬黎呢度, 装修好似high-class左! 其实呢度既装修系ok, 全层颇大, 门口有一幅墙画。一早book左位, 所以去到就可以即时入座, 仲可以坐窗口位tim, 夜晚都真系ok多人, 所以环境都比想像中较嘈!我地叫左个set dinner, 分别系牛排跟薯菜同鱼柳跟饭。每个set dinner都有餐汤or沙律&面包, 特别一赞系个面包真系好热同松软, 好好味! 食完沙律同面包已经系好饱lu。至于main course, 整体不错, 味道适中, 但系份量好细, 女仔食啱啱好, 可能男仔会觉得唔够饱肚。牛排跟薯菜: 要左7成熟, 味道都不差, 但就无咩牛味, 唔够入味。个薯菜真系唔错, 薯仔好”林”, 同d汁好配合, 可以食到停唔到口, 值得一赞!鱼柳跟饭: 鱼柳ok, 都几鲜味, 配搭左好多杂菜。见佢地有promotion, 所以之后都order左个香煎鹅肝, 个鹅肝好食, 煎得好香口, 又唔会太散, 口感good!仲要做ing promotion, 所以好抵食, 只系需要+ $28。讲到dessert, 呢度最出名系心
鱼柳跟饭: 鱼柳ok, 都几鲜味, 配搭左好多杂菜。
讲到dessert, 呢度最出名系心太软, 差不多系必食推介, 但我地对朱古力兴趣不大, 所以最后order左个cheese cake, 个cake 几滑, 唔会太漏, 喜欢! 因为跟餐只系需要+ $10, 所以系绝对超值!
Overall真系满意, 食物好抵食, 环境ok舒服, 好难o系湾仔区揾到~ 未去过既朋友真系可以一试!