2019-03-23
1976 浏览
「AVA Restaurant Slash Bar」属尖沙咀丽景酒店旗下的餐厅,座落酒店的 38 楼,独立LIFT 直上餐厅, 餐环境舒适整洁,坐到窗口位, 食住饭饱览维港海景, 同时亦可欣赏幻彩永香江, 十分宁静舒服。点菜后, 先上了面包配三色牛油, 当中的牛油很特别, 入口味道不是十分惊喜, OK 啦蟹肉双重奏是必点菜之一, 视觉影相一流, 味道果然不错, 其实是蟹肉沙律,内里是蟹脚肉,两者中间包含牛油果与芒果, 芒果肉很甜, 反而牛油果味道被掩盖, 唔够香, 呢个水滴型冰雕就加晒分既反而主菜steak and fries , 五成熟, 食落口非常Juicy 难得有炭烧的味道, 非常香口, 唔洗要乜汁都可以食到肉香, 呢个真系必食, 配菜薯条无特别, 正常饮品方面, Cocktail,选择比较少, 点了杯Lychee Tini 既Cocktail, 成杯果汁咁, 少少酒味都无, 好似一杯Juice。唔抵饮整体上, 如果大家想假日要揾个宁静地方食饭, 同时亦有靓景, 正因食物价钱亲民, 确实是一个不错选择架去食既朋友, 记得带汇丰信用卡, 我记得系有85折既~
去食既朋友, 记得带汇丰信用卡, 我记得系有85折既~