2017-04-07
黑布街转角的餐厅—Woods 第一次同妈咪黎到 入面既颜色设计比人感觉好像去左树林 但灯光就有啲暗 不过环境都好阔络 坐得几舒服!同妈妈二人就叫左饮品、汉堡、主菜、甜品鲜奶抹茶 $48奶味重 偏甜 无乜抹茶味感觉饮左杯好甜既奶卖相麻麻又无咩特别拉花 视觉同味觉都吾太好 吾太推荐依个烧烤比目鱼配冬阴公酱 $168上枱就觉得份量十足 卖相非常吸引!比目鱼好厚肉呀 烧到脆卜卜 肉质非常juicy只冬阴公酱够特别 酸酸辣辣 酸比辣多 特别开胃配菜除左有沙律菜 仲有一啲泰式制法既菇同蕃茄系比目鱼下面 增加风味 仲有一堆配味过既姜丝蓉 配上比目鱼一齐食可以辟除鱼腥味 仲更加突显鱼肉既鲜味侧边有一小碗饭既份量 感觉岩岩好 又吾会太饱滞烧烤菇汉堡配薯条 $108本来觉得百几蚊一个菇汉堡好似有啲吾抵食 但无奈就系今日想食burger 最后都系点左。。上枱见到以为都系普通芝士加旧啡菇 无特别点知。。切落去~我错喇!啡菇盖上一层芝士内仲有大量菇菇 混合车打芝士酱 完全满足到我依个芝士爱好者!连本身个包既夹层中都有好多芝士酱 味道咸咸的 我本身钟意芝士就接受到而且好钟意同埋焗过个块芝士真系好香浓既芝味薯条系脆
第一次同妈咪黎到 入面既颜色设计比人感觉好像去左树林
但灯光就有啲暗 不过环境都好阔络 坐得几舒服!
同妈妈二人就叫左饮品、汉堡、主菜、甜品
鲜奶抹茶
奶味重 偏甜 无乜抹茶味
感觉饮左杯好甜既奶
卖相麻麻又无咩特别拉花 视觉同味觉都吾太好 吾太推荐依个
烧烤比目鱼配冬阴公酱
上枱就觉得份量十足 卖相非常吸引!
比目鱼好厚肉呀 烧到脆卜卜 肉质非常juicy
只冬阴公酱够特别 酸酸辣辣 酸比辣多 特别开胃
侧边有一小碗饭既份量 感觉岩岩好 又吾会太饱滞
烧烤菇汉堡配薯条
本来觉得百几蚊一个菇汉堡好似有啲吾抵食
但无奈就系今日想食burger 最后都系点左。。
上枱见到以为都系普通芝士加旧啡菇 无特别
同埋焗过个块芝士真系好香浓既芝味薯条系脆薯皇既幼版!新鲜炸起:)调味又吾会过咸
但如果麻麻地芝士既朋友就可能会嫌太多酱!
鲜果格斗 — 什果窝夫配雪糕 $78
无抹茶拣甘我就要左紫薯 感觉特别啲
妈妈想食啲生果就拣左什果
雪糕有云呢嗱/朱古力/士多啤梨拣
我地都要左stawberry 食落虽然揾吾到果肉 但士多啤梨极浓 而且非人工香料果只 真系几好食!
紫薯我仲以为系冻嫁 点知食落竟然系热辣辣!岩岩蒸起吗?真好!
窝夫同平时出面食既好吾同!系极极极脆 可以同曲奇饼有得挥
牛油味偏重 食落味道都真系似牛油曲奇 吾系讲笑 而且蛋香都十足
所以都推荐大家试下佢地个窝夫甜品
感觉同出面食既吾同 食完都真系几滋味