2023-09-26 377 浏览
呢间铺位于尖沙咀韩国街,铺位唔大只有三张二人枱所以排队都需要一段时间🥺当日前面排左三枱客人都等左差唔多一小时🫣落单上菜收钱都系老板一脚踢💨Menu上只有三款汤拣,分别系海虾浓汤、金华火腿浓鸡汤同蕃茄牛肋骨汤🦐海虾浓汤 汤底比较深色好香浓,上面满满既虾仔点缀更加靓😜饮落好浓郁同好浓既虾味,似真材实料唔系落鸡精熬出黎既汤🤣平时食面唔会饮汤底都饮左差唔多大半碗!不得不说烧牛肋肉!配樱花虾同葱再用火枪烧至半熟,要烧完既樱花虾仲脆脆地,啲牛肉一面熟一面仲红红地,但食落唔会有生肉口感,而且肉质鲜嫩食完一块又一块🤤🍜金华火腿鸡浓汤 相对虾汤淡味少少🤏🏻饮落有少少中式汤既感觉😂可能因为有金华火腿味,所以汤底都有少少咸。配伊面几特别,好烟韧仲索晒啲汤汁好正😋

🦐海虾浓汤

🍜金华火腿鸡浓汤