2023-02-28 82 浏览
Blue Monday要约朋友食饭解下闷,去左黄大仙中心南馆嘅"和气食堂"食日本菜。平时好少来呢区揾食,估唔到有啲惊喜。餐厅都算阔落,老板应该系好有童真,因门口位有个吊柜放左好多龙珠卡通模型公仔,就连个餐牌都好有漫画feel。我哋4人计埋饮品叫左8样野,先来个小食-烧鳕鱼棒,脆卜卜,唔点酱都好好味。火焰左口鱼边牛油果沙律,材料丰富新鲜,有牛油果、青瓜、车厘茄、栗米、仲有黑松露,都系第一次沙律捞埋黑松露一齐食好特别,左口鱼肉质又够滑。4点刺身鱼生盛A,鱼生够冻又新鲜, 三文鱼和油甘鱼厚切又大块。佢个泡菜黑豚肉锅,热辣辣,又有粉丝,好野味。千回火鸟,超正👍鸡皮烧得又香又脆,鸡肉嫩滑。安格斯牛肉炒饭,炒得够干身,大大碟份量十足,我哋4人都食唔晒,低食日式炒野菜都系一样相当足料。见到餐牌好多唔同款式嘅抹茶雪糕甜品都非常吸引,可惜暂停供应,希望下次可以试到。

佢个泡菜黑豚肉锅,热辣辣,又有粉丝,好野味。

千回火鸟,超正👍鸡皮烧得又香又脆,鸡肉嫩滑。

日式炒野菜都系一样相当足料。