大全街都有好多食肆餐厅,平民茶记甜品韩式日式越式咩都有,住系呢度都唔愁冇野食!见好耐未食过韩烧,就黎呢间试下啦!咦?有张纸既?呢间韩烧冇人地一个个抽气扇系天花板吊落黎,只有普通茶记都有既冷气设备,但系成间餐厅入面唔油唔烟,唔会感觉乌烟瘴气!相信就系全靠呢张纸!我地食完都唔会成头韩烧味呀!爽!我同朋友都十分赞叹!而且餐具食具都好清洁!呢度既肉类选择多,有唔同腌料,对住佢地都D心大心细~食边样好呢?仲有鱼类、贝类、肠仔同蔬菜!均衡饮食!食韩烧真系唔可以冇泡菜!生果!寿司!隔离空左既位就将会有鱼生架啦~其实我朋友未到,职员都有好细心问我驶唔驶开定炉,我就话等埋朋友先啦~我有D饿,就夹左少少泡菜、腌罗白、麻油豆芽、酱汁银鱼干、同炒菜食住先~饮品都系任饮!自己去雪柜攞就得!前几年去韩国,发现每间餐厅都有唔同味既泡菜,但唔系只只都岩我口味。呢度既泡菜辣味咸味适中,令我都忍唔住Encore三次。芽菜好香口,银鱼干微甜。终于等到我朋友啦~夹左少量肉类返黎试。个食物柜都好冻,咁先可以保持食物新鲜!第一round我地试鸡软骨、金菇牛肉卷同汁烧牛肉。牛肉好快就熟,我地用青菜包住牛肉,再加点辣汁就食。虽然我地

见好耐未食过韩烧,就黎呢间试下啦!
咦?有张纸既?

而且餐具食具都好清洁!
肉类
海鲜&蔬菜
仲有鱼类、贝类、肠仔同蔬菜!均衡饮食!
泡菜&熟食
食韩烧真系唔可以冇泡菜!
寿司&生果
生果!寿司!隔离空左既位就将会有鱼生架啦~
泡菜&热盘

饮品都系任饮!自己去雪柜攞就得!

呢度既泡菜辣味咸味适中,令我都忍唔住Encore三次。

芽菜好香口,银鱼干微甜。
终于等到我朋友啦~夹左少量肉类返黎试。

个食物柜都好冻,咁先可以保持食物新鲜!

第一round我地试鸡软骨、金菇牛肉卷汁烧牛肉。

牛肉好快就熟,我地用青菜包住牛肉,再加点辣汁就食。

虽然我地刻意烧耐少少,但系肉质仍然充满肉汁,而味道不太咸,十分出色!

金菇牛肉卷需要耐少少时间,确保金菇真系熟透。食落就淡口D,可以点下台面上的烧汁食。为左可以食多D金菇,所以encore左~

鸡软骨亦系另一encore食物。味道恰到好处,不太咸,爽口有咬口!
第二round食返D菜先~

翠肉瓜、茄子、汁烧冬菇

另外再加埋龙脷柳扇贝

翠肉瓜茄子我地清清地烧完就食,而食材都好新鲜同清甜。

我地都系第一次食汁烧冬菇,食落口系好入味好林,少少咸,好好食。

起初我地空口食,最后我地发玩都可以用菜包住食㖞~

龙脷柳时唔系好识睇熟唔熟,扇贝我地就overcook左......
经过几round之后,再试盐烧牛肉蜜汁猪排

盐烧牛肉汁烧牛肉一样好多汁!好正好好味!

蜜汁猪排虽然厚,但都唔会好韧,好林好入味。
面鼓汤、花甲汤、炒饭、南瓜西米露
呢区仲有熟食攞架!酱料同菜都系度攞!仲有柠檬水、热茶等等!

不得不提系D菜系十分新鲜爽甜。
南瓜西米露
食完试一试个南瓜西米露啦~

偏甜但好润喉,感觉好下火!
雪糕
最后当然要食雪糕啦!有好多唔同味~我说拣左好少见既红豆味!

食完就埋单~
真系好抵呀!每日唔驶二百!

除左抵食,最紧要食完个身同头发都冇油烟味,呢样真系好紧要!
肉类
海鲜&蔬菜