2023-07-30
前几日小妹经过庙街突然口痕🤤好想食串烧,撞啱见到呢间龙师傅重庆烧烤😎 呢间烧烤店分两边,一边系师傅既厨房,一边系顾客坐低系度食,虽然坐位唔太多,而且职员知道天气热,所以职员开哂所有风扇,感觉都够凉,加上通风系统唔错,食完唔担心成身有烧烤味🥸当然烧烤店都可以外卖🥡而家因为新张期内有$50/5枝任择串烧优惠,非常抵👍🏻小妹今次点咗羊肉串、牛肉串、五花腩肉串、牛油烧粟米、蒜蓉牛油烧金菇、焦糖烧菠萝🍍🐑羊肉串竟然食唔到羊膻味,味道唔错😆🐂牛肉串同平时其他店食时有dd 唔同,呢间店将羊肉整碎,再串埋一齐,肉质感觉几软,牛肉味重☺️🐖五花腩肉串腩肉肥肉适中,唔会觉得成嚿肥猪肉,加上用咗重庆孜然香料,调味惹味,食落香口,腩肉味香浓,锁到肉汁🙂🌽牛油烧粟米烧到鲜甜多汁,闻起黎仲好有浓浓粟米味🌽🧈蒜蓉牛油烧金菇呢盒金菇排得整齐,上面铺满粒粒蒜蓉,加埋牛油🧈去烧,香味十足,金菇烧得刚好,脆嫩口感👍🏻🍍焦糖烧菠萝菠萝以原片上,加砂糖烧至焦糖脆面,味道酸甜,加上有卜卜脆嘅焦糖脆面,味道好滋味😚天气炎热🥵小妹建议外卖🥡返屋企开冷气食会更滋味👍🏻虽然当日只有1位职员,但上菜速度好快,不得不赞🤩
🐑羊肉串
竟然食唔到羊膻味,味道唔错😆
🐂牛肉串
🐖五花腩肉串
🌽牛油烧粟米
烧到鲜甜多汁,闻起黎仲好有浓浓粟米味🌽
🧈蒜蓉牛油烧金菇
🍍焦糖烧菠萝