2016-08-04 316 浏览
芒果班戟 Mango Pancake $16一1)无好似绝大部份人咁爆多芒果,呢份少到喊2)见唔到传说中既人情味好人伯伯3)啲芒果甜得有啲匪夷所思,似浸左糖水而甜成咁夸张一
我好少去红磡,因为唔就脚,但我一直都知呢间红磡鸡蛋仔好出名,因为好多人介绍讲咩人情味超浓,超级爆多芒果等等,可惜既系,呢啲咁美好既情节我咩都遇唔到😟😟当时我同妹妹食另一间餐厅食到超饱,然后见到此店仍坚持地要食,可见我对其期待系有多大😬相对失落感都有多大一其实味道都唔差既~始终咁既组合都难食都无咩可能😂😂班戟暖暖地咁,厚身松软略有烟韧口感,几有蛋香味既,内有少少沙律酱增添味道,令其食落更顺口。但啲芒果呢就真心无其他人讲到咁夸张多啰~~至少我呢份好明显唔系啰!😟😟同埋我谂系非律宾定泰国芒果嚟,超级无敌甜到我地觉得有点假,猜测浸了糖水,哎,我对芒果既认识程度几乎系零,但我知唔系平时食开既爱文芒或吕宋芒。一无缘感受到传说中伯伯既热情富人情味且敬业的精神😫😫从我俩主观角度出发而言,食既果一刹那只觉得,唔太合我地胃口,无论份量或味道,都觉得 $16 有点贵,始终我地果份又唔系大大份咁,又无爆晒啲大大粒芒果出嚟,又感受唔到任何人

芒果班戟 Mango Pancake $16

1)无好似绝大部份人咁爆多芒果,呢份少到喊
2)见唔到传说中既人情味好人伯伯
3)啲芒果甜得有啲匪夷所思,似浸左糖水而甜成咁夸张

无缘感受到传说中伯伯既热情富人情味且敬业的精神😫😫从我俩主观角度出发而言,食既果一刹那只觉得,唔太合我地胃口,无论份量或味道,都觉得 $16 有点贵,始终我地果份又唔系大大份咁,又无爆晒啲大大粒芒果出嚟,又感受唔到任何人情味,好难叫我地觉得抵食架㖞