2019-04-25 542 浏览
太夜落街食饭,仲营业嘅餐厅唔太多,所以决定食哩间餐厅。整体嚟讲,啲食物唔够热,味道偏淡。份量偏细,如果男仔食嘅话会觉唔够饱,可能要嗌两碗先够肉松起司蛋饼蛋饼嘅味道系偏淡,只有肉松可以令起味道提升少少,起司都系偏淡味嘅整体口感系有啲干,芝士有啲几烟韧台南担仔粿条粿条系指河粉,成碗粿条有芫茜,虾,肉碎,如果唔食芫茜嘅人,记住走芫茜啦汤底方面,系几香,同食得出佢有落少许五香粉阿元卤肉饭卤肉饭个汁有香浓卤水味,佢同出面嘅卤肉唔同,佢用卤肉粒同卤肉条,令口感丰富少少卤鸡蛋方面,觉得鸡蛋卤嘅时间唔够耐,所以唔够入味爆蛋鸡肉饭爆蛋系指煎太阳蛋,鸡肉系用鸡肉丝,再加酸菜。鸡肉丝偏幼身同有少少”鞋”口将蛋黄笃穿,然后捞埋一齐食个口感会更加好因为就咁单一食嘅话味道唔出炸甜不辣拼盘普通甜不辣,不过不失。味道偏淡,个口感似炸鱼肉烧卖feel 地瓜球系以上咁多个菜式最好食嘅。佢有2款地瓜球,分别系黄蕃薯同紫蕃薯嘅地瓜球地瓜入面有地瓜蓉,食落口唔会太干身,又会有软棉棉嘅感觉珍珠奶茶普通奶茶味,珍珠系几好咬口仙草奶茶普通奶茶味,仙草药味唔系太重竽香奶茶正正常常,无咩特别
太夜落街食饭,仲营业嘅餐厅唔太多,
所以决定食哩间餐厅。

整体嚟讲,啲食物唔够热,味道偏淡。
份量偏细,如果男仔食嘅话会觉唔够饱,可能要嗌两碗先够

肉松起司蛋饼
整体口感系有啲干,芝士有啲几烟韧
肉松起司蛋饼

台南担仔粿条
汤底方面,系几香,同食得出佢有落少许五香粉

阿元卤肉饭
卤鸡蛋方面,觉得鸡蛋卤嘅时间唔够耐,所以唔够入味
阿元卤肉饭

爆蛋鸡肉饭
爆蛋系指煎太阳蛋,鸡肉系用鸡肉丝,再加酸菜。
鸡肉丝偏幼身同有少少”鞋”口
将蛋黄笃穿,然后捞埋一齐食个口感会更加好
因为就咁单一食嘅话味道唔出
爆蛋鸡肉饭

炸甜不辣拼盘
普通甜不辣,不过不失。味道偏淡,个口感似炸鱼肉烧卖feel
炸甜不辣拼盘

地瓜球
系以上咁多个菜式最好食嘅。
佢有2款地瓜球,分别系黄蕃薯同紫蕃薯嘅地瓜球
地瓜入面有地瓜蓉,食落口唔会太干身,又会有软棉棉嘅感觉

珍珠奶茶
普通奶茶味,珍珠系几好咬口

仙草奶茶
普通奶茶味,仙草药味唔系太重

竽香奶茶
正正常常,无咩特别