2009-10-13
同意之前mlrsky既食评, 呢个bbq真系物有所值!今年男朋友的生日在星期六, 8月中我就打电话黎呢度订定位, 因为知道佢地坐位唔多.当晚大概只有14台客, staff就好多, service 一流! 环境亦好好.冻盘最出色既有风干火腿+melon, 仲有冻虾都好好食. salad bar 好多好味既sauce 选择.grill 方面选择唔多, 但足够, 因为用料真系好好! 我平时唔太钟意食带子, 但佢地既带子好好味, 外面烧得香, 入口溶化! 我都食左几只. 和牛burger同西冷, 第一次烧得过火, 之后大厨出黎social 时问我地d 野食得唔得, 我地反映好似d 牛太熟, 佢就亲自去个grill度整比我地, 叫我地再试下, 感觉非常好! 而大厨整既真系好唔同! 好食好多! 我话佢地既带子好好食, 佢话系日本入口. no wonder!我地每一样grill都试过. 除左以上所讲, impressed 既仲有老虎虾, beef sausage 同 墨鱼. 甜品方面, 由于grill我食得好饱, 甜品反而无点食. 不过好惊喜既系新鲜strawberry 同blueberry, 全部
甜品方面, 由于grill我食得好饱, 甜品反而无点食. 不过好惊喜既系新鲜strawberry 同blueberry, 全部都好甜架!!! 无食过一粒酸既! 好开心呀!! 呢两种生果我地食得最多!
另外系vanilla ice-cream, 好香滑, 我食左好多个scoop.
如果要同grand hyatt比较, 我比较喜欢半岛. grand hyatt既选择无错系多d, 但系用料一定系半岛好好多! 可惜系半岛无鹅肝!
呢个bbq buffet serve 到12月中. 要食既就快d book啦~! 我去当晚无落雨, 又唔太热, 非常舒服! 真系幸运!