2020-09-26 1570 浏览
其实我都好少写食评,即使经常食伏嘢我都冇失望到要特登log in 翻黎写评论。但啲间食肆真系样样都好唔掂,希望想去既朋友三思下先决定去唔去食。食物方面:1) 海鲜可接受,但汤底毁所有。- 个汤系完全冇味,可能我谂多左会有小小椰子、南瓜味,但系个汤底同清水无异,咁点解佢要整几只唔同味出嚟🤷‍♀️!我连食响玲都要浸豉油,完全系失望。2) 汤底毁粥底- 因为个汤底好似清水咁,连个粥都好似食紧白粥。无错!个汤落过海鲜同牛肉都系好似白粥味,我落完配菜都唔得,都系要落豉油入口。服务员方面:1)听就听咗,做就唔做- 入到去话book左,服务员完全听完就冇理过我哋,究竟系要等,入得定冇枱都冇讲过。我哋就好似傻仔咁企喺门口罚企左十几分钟先有人过嚟叫我地慢慢等。- 隔离枱叫加汤同换咗个烂夹。烂夹就照收,新夹又唔比人。最后要隔离枱自己去加汤换夹。- 漏单啲啲就紧会发生啦- 仲有最重要!!由book到罚企到走到我依家都唔知佢哋既用餐时间系几多。完全冇提及过,冇讲last order。加完粥就好唔好态度大声咁讲”你地食快啲好㖞,过晒钟”(exact wording)。过钟喺我嘅问题,但真心冇人讲过食几耐,几点走,

食物方面:
1) 海鲜可接受,但汤底毁所有。
2) 汤底毁粥底

服务员方面:
1)听就听咗,做就唔做
- 漏单啲啲就紧会发生啦
- 仲有最重要!!由book到罚企到走到我依家都唔知佢哋既用餐时间系几多。完全冇提及过,冇讲last order。加完粥就好唔好态度大声咁讲”你地食快啲好㖞,过晒钟”(exact wording)。过钟喺我嘅问题,但真心冇人讲过食几耐,几点走,我又何从得知我几时要交枱。仲有态度有冇需要咁唔友善,好似我杀左你老豆咁嘅态度。搞到我即刻唔食走人。

如果咁既价钱一定有更好既选择,各位朋友唔好因为黄,小店同有只狗仔撑场就盲撑。请三思。