2021-05-04 169 浏览
而家疫情既关系 无得周游列国 唯有留系香港揾吾同国家既餐厅食住先🥺 最近去左一间比较有名 而且价钱又够经济实惠既台湾餐厅食晚餐 佢就系 - 101台式休闲餐厅🇹🇼😙 虽然以前已经听过呢间餐厅 但系第一次黎食 打开佢地既menu 超丰富超多选择 而且睇到有好多台湾地道的美食🤩 但我地最后都系俾佢地既台式小火锅一人套餐吸引左😆😆 锅款有成15款甘多 我地嗌左一个台湾古早牛肉火锅 同麻辣卜卜蚬小火锅😊 所以小火锅都包含左一款锅物同主食 另外再可以用特惠价加配饮品同肉类😋 台湾古早牛肉火锅 $81佢个汤底完全系台湾红烧古早牛肉面既味道 够哂地道👅 牛肉好淋岩哂我呢啲好怕肉好韧既人😂 牛肉既份量都几多 而且佢火锅既材料都好足料 有台湾肠鱼腐 仲要有包心菜粟米金菇等等 个锅底仲可以俾你拣辣定吾辣 连吾食辣既朋友都兼顾到🥰 另外主食我加+$3拣左渝川面 佢个样有啲似乌冬 但口感比起乌冬结实一点 配埋落呢个汤底原来好夹😚 麻辣卜卜蚬小火锅 $79中意食辣既朋友们推荐你地拣呢款 佢系正宗台湾既麻辣汤底🌶 虽然吾算好辣 但胜在够惹味 火锅既材料同古早牛肉个款差吾多 不过牛肉变左卜卜蚬😆 呢个锅既主食就拣左

台湾古早牛肉火锅 $81

麻辣卜卜蚬小火锅 $79
中意食辣既朋友们推荐你地拣呢款 佢系正宗台湾既麻辣汤底🌶 虽然吾算好辣 但胜在够惹味 火锅既材料同古早牛肉个款差吾多 不过牛肉变左卜卜蚬😆 呢个锅既主食就拣左新竹米粉 啲米粉吸收哂汤底既精华 啖啖都系浓郁既麻辣味劲jeng👅

其实呢2个锅真系食到我地顶住个胃 饱到傻🤣 不过如果系大胃王既你 可以好似我地甘 用超特惠价加配吾同既肉类 我地就加左美国谷饲肥牛片 只需要加$8 抵到烂🤭
2021-04-26