2017-09-13
近排小猪好挂住日本所以要去食日本野一解思念之愁(藉口)见有其他小编推介呢间餐厅,好喇就试试佢!听闻呢到会用稻草黎烧食物,不过小猪唔系坐bar枱,无缘睇到真相,唔理喇,食左先讲猪朋狗友一行三人大约7点3左右walk in入去都有位,过多半个钟已经全场坐满,所以大家如果黎之前最好book位先喇小猪除左读书个阵成日食蛋,其实真系好钟意食蛋呢个明太子鸡蛋卷,蛋好软熟好滑,但系明太子好咸,食左2旧要饮好多水再黎炸年糕,佢入面有超多芝士呀,炸完唔会油腻,好好食呀唔可以唔提就系呢到ge招牌烟肉芝士奶油拉面几乎每枱都会叫一碟,佢会有人即场系你隔离将d面倒落一大旧芝士到捞呀捞,如果小猪屋企都有咁大旧芝士就好喇可以每日都芝士捞饭讲番正题,个面好芝士好creamy,而且咁有睇头,招牌菜真系实至明归非佢莫属呀黎得日本居酒屋,当然唔少得食串烧喇串烧五款系一个set,无得自选边款串烧,包括有鸡软骨,蕃薯仔,烧鸡翼,年糕同牛舌小猪觉得口感几好,唔会烧到又干又硬,但味道偏咸,可能落多左味粉另外餐厅人手唔够,上菜速度略慢,亦唔会主动帮客人加水,整体味道ok,有进步空间
所以要去食日本野一解思念之愁(藉口)
见有其他小编推介呢间餐厅,好喇就试试佢!
再黎炸年糕,佢入面有超多芝士呀,炸完唔会油腻,好好食呀
黎得日本居酒屋,当然唔少得食串烧喇