2021-10-20 185 浏览
📍船皇(铜锣湾)今日嚟到铜锣湾啲人气泰菜店👉🏻船皇💛今日唔洗排队⼀黎就入得,店内枱櫈干净企理👍🏻价钱相对其他店舖较低,性价比超高嘅店面使用牛骨汤😻见佢咁深色以为一定好重味精,谁不知竟然浓而不咸😋 汤底以牛骨,多种香料同猪血熬制而成,味道同喺泰国食到嘅相似度十足,带点药材味,浓郁得嚟唔会过咸👍🏻今日我地分别试左两款面😚✨午市套餐 配一款小食及饮品$78✨💕和牛船面 中辣 蛋面 要+$10享用🐃和牛片上枱嘅时候仲系粉粉嫩嫩,睇到都流哂口水🤤卖相非常吸引,牛味重😍正呀‼️上枱时候觉得成碗面好细🍜谁不知原来都几饱🥰好满足呀真系🥳蛋面完全吸收哂牛骨汤底嘅汁,但辣味唔算好辣🌶 值得一试噢🙌🏻最紧要系炸猪皮,脆卜卜😽💕炸虾卷🍤(跟餐,不用加钱)✨上菜嘅时候见到细细粒,好似卖相麻麻🙈以为同酒楼个啲炸虾球咁😵‍💫点知食落去好弹牙及唔太油腻👍🏻口感都丰富👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻💕鸡丝鸡翼船面$48✨我拣左金边粉🍜自己再加左一勺鱼露,食泰国野一定要落鱼露,可以吊出个味👏🏻👏🏻👏🏻鸡丝鸡翼超嬾滑,鸡有鸡味🤣呢个质素对得住价钱💯下次会想试下捞面,见Openrice太多人介绍😋评分时间❣️ (最多五颗星,如不推荐会打交叉)食
📍船皇(铜锣湾)

今日我地分别试左两款面😚
✨午市套餐 配一款小食及饮品$78✨
💕和牛船面 中辣 蛋面 要+$10享用🐃
和牛船面

💕炸虾卷🍤(跟餐,不用加钱)✨

💕鸡丝鸡翼船面$48✨

评分时间❣️ (最多五颗星,如不推荐会打交叉)
食物质素⭐️⭐️⭐️⭐️
环境⭐️⭐️
服务质素⭐️⭐️⭐️
价钱💸: 埋单共$136
餐厅资料📋 :船皇 (谢斐道)
🕌地址: 铜锣湾谢斐道526号地舖
☎️电话: 26616880

#hongkong #yummy #foodie #hongkongfoodie #dinner #hkfoodie #香港美食 #delicious #tasty #food #followme #餐厅推介 #hkfoodklogger #hkfood #食好西#铜锣湾美食 #泰国菜 #船面 #船皇
2021-09-28
和牛船面