2022-04-14 924 浏览
以前就有听好多人讲呢间好好味,但好多人排队终于揾到日平日的时间去,啱啱好有人食完出黎,等左吾洗5分钟就入到。面的款式吾多,只有豚骨汤拉面套餐 ($105) 和虾味噌拉面套餐 ($115),都可以单点。套餐除左有拉面,半熟玉子,仲一个小食,可以拣煎饺子、芥辣虾沙律或小龙虾蟹籽沙律。而我又想要溏心蛋又想食饺子,系一定要拣套餐的~【虾味噌拉面套餐 】汤底好浓郁,有浓浓的虾味,但又不会杰到汁咁,好好饮!汤上面有大量的葱,樱花虾同粟米,粟米我食埋最后一粒。拉面较幼身的质地,吾会好过淋,虽然唔少人比较粗身又有咬口嘅面,但我仲意幼身又可以吸收到汤。但2旧的叉烧肉,就一般般,肉质较韧,味道吾够。最重要当然系溏心蛋,好多拉面店溏心蛋都做到溏心流心的效果,但有时是没有蛋味或没有味道,但呢间系食到有用酱汁腌过的味道,蛋香中带有淡淡甜甜的豉油香味~暇后跟餐的饺子,皮吾会太厚,煎得好脆,好正!整体觉得扺食又好食,下次会想试埋豚骨汤拉面~不过希望有热茶供应~
以前就有听好多人讲呢间好好味,但好多人排队
而我又想要溏心蛋又想食饺子,系一定要拣套餐的~

虾味噌拉面套餐
煎饺子

【虾味噌拉面套餐 】
汤底好浓郁,有浓浓的虾味,但又不会杰到汁咁,好好饮!
汤上面有大量的葱,樱花虾同粟米,粟米我食埋最后一粒。

拉面较幼身的质地,吾会好过淋,
但2旧的叉烧肉,就一般般,肉质较韧,味道吾够。

最重要当然系溏心蛋,好多拉面店溏心蛋都做到溏心流心的效果,
暇后跟餐的饺子,皮吾会太厚,煎得好脆,好正!

整体觉得扺食又好食,下次会想试埋豚骨汤拉面~
不过希望有热茶供应~
2022-04-13
虾味噌拉面套餐